Om Projektet – Københavns Universitet

Forside DK > Om Projektet

Opmærksomhed på Dopamin: Fra Psykologiske funktioner til molekylære mekanismer


Dette projekt fokuserer på forholdet mellem visuel opmærksomhed, dopamin-systemet og Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), en meget udbredt psykiatrisk forstyrrelse karakteriseret ved hyperaktivitet, impulsivitet og koncentrationsproblemer.

Det overordnede mål for projektet er at fremme vores forståelse af neuropsykiatriske sygdomme og udvikle bedre sygdomsmodeller og optimerede neuropsykologiske tests, der kan føre til mere præcise diagnostiske værktøjer og udvikling af nye behandlinger.

Initiativet er tværfaglig forskning mellem samfundsvidenskabelig og sundhed og naturvidenskab og anvendt sundhedsvidenskab, som med en tværfagligt strategi arbejder indenfor tre stramt forbundne arbejdspakker indenfor psykologiske-, dyre- og molekylære studier af ADHD.

Projekter ”Opmærksomhed på dopamin” er et, ud af 18 forskningsinitiativer, der er etableret i 2013 baseret på en bevilling fra  Københavns Universitet stjerneprogram for interdisciplinær forskning (2016). Initiativet fik 18 millioner kroner.